Tuesday, 24 May 2011

Kata-kata CINTA utkmu....sayang


                                                    sayang...dengarilah bile hati ini berkate......


ku syairkan segala tentangmu
ku indahi bulan diwajah tersiratmu
ku halusi setiap sentuhan batinmu
dan ku rasai hatimu
maka hadirlah disetiap lelapku
syurgailah waktu hari2ku
warnailah zahirku dengan setiamu
agar ku tahu nikmatnya memilikimu

disaat aku melukis bicara
dikala waktu mengundang asmara
rebahkan hasrat menanti senja
apa lagi makna sejuta kata2

ku tulis setia di tembok penjara
melukis kata disisik mutiara
alunan tasik merdu bersuara
ingat ku kata engkaulah setia

ku luluhkan jiwa diranting kecewa.
mengharap pasti akarnya cinta
sampaikanlah emosi sang terluka
harap tercapai andai aku dah tiada..

renungan malam menunggu bintang
seruan waktu teruskan bersabar
apakan daya hati dah setia
ku simpulnya mati hgge akhr hayat...

Sumpah....akn ku sanjung cinta kite smpai ke akhr hayat ini......

Thursday, 5 May 2011

Fenomena Satu Dunie...Bola Sepak.....


Salam......
Nukilan ku kali ini berkisarkn tntng bola sepak.....oh bagi ku lelaki dan bola sepak tidak dpshkn....majoriti lelaki yg wjud dmuke bumi ini mminati sukan bola sepak......ia aku sndri akui yg aku AMAT2 GILE kn bola sepak.....aku mminati sukan ni sejak aku dbangku sek rendah lagi.....nk kate aku ni power men bola xdelh gakkn....boleh jelh sekadar mewakili tmpat blaja aku.....pncapaian trtggi aku dlm sukan ni adlh mewakili Kumpulan Perubatan Johor(KPJ) Team.....aku sndri juge gilekn sukan FUTSAL.....dn pencapaian trtggi aku lak dlm bdang FUTSAL ni juz mewakili kolej aku dlm Majlis Sukan2 IPTS Malaysia Zon Selatan(MASISWA)......tp sygnye team aku klh dlm perinngkat kumpulan lg...hehhehe masing2 xsekepale lh dlm team ni......hehehhe......bg aku aku dpt hilangkn stress aku ble brmain bola mahupun futsal.....bakat aku mule digilap n wlau pown telah digilap masih xmmpu mewakili negare hehehhe pd usie ku 13thn......aku telah diajar totally psl bola di akademik tunas baiduri fc....(tyme ni aku asik reserve team je)......coach telah bnyk mngajarku totally tctical n de skitlh psl history psl bola.......


                                               ha ini pula team favourite gua!!!!long live chelsea...

aku meminati pasukan ni agk bru gaklh sbnrnye....pd tahun 2007....sbb pe aku suke kt pasukan ni sbbnye pd mate aku team ni je yg mmpu mngalahkn pasukn yg pling ANGKUH yg aku prnh taw!!!hahahha!!!aku mule mnyukai team ni dngn kehadiran JOSE MOURINHO...die telah manage team ni ngn mmbawe rmai STAR2 gaklh dlm team ni......n pemain yg paling aku suke dlm pasukan ni adlh DIDIER DROGBA.......bg aku die adlh penjaring gol terbaik yg pasukan chelsea prnh ade selaen Francisco Zola....ni zmn2 aku dak2 dlulh......dan skrg ni mmg aku antre fan2 yg fanatik ngn CHELSEA THE GREATEST ni!!!!hahahhahahaa


 "the special one"Jose Mourinho....sbg pmnt bola sepak bagi aku die adlh seorg yg ckup2 bijak dlm tactically....n aku prnh trbce dlm biography die mnggunakn matematik dlm stiap tctical yg die rncanekn...perrghhh ckup2 brialliant....aku smpai skrg xphm pe yg konsep die ni wt.....bg aku history die ckp2 mnyakinkn bhwe die layak mnerima pggln 'the special one' sbb die telah mmbawe 2 kelab yg berlainan mnjuarai liga2 juare eropah....die juge telah mmbangkitkan pasukan spt Chelsea dan Real Madrid ke zmn kgemilngn msing2.......n sbnrnye aku berharap sngt si Jose Mourinho ni kmbali ke Chelsea utk mmbawe Chelsea mmenangi trofi liga juare2 eropah wt julung kalinye...arrghhhh!!!!


                    HAHAHHAHA!!!!melalui gmbr ni korg taw kn team mne yg paling aku ANTI sekali!!!!

Sebab pe aku anti sngt ngn Man Utd ni dsbbkn team ni trlalu angkuh bgku....ea aku akui MU adlh satu kelab terbaik ddnie....tp 2 lh dia......aku rse slaen pmnt MU....dorg pown skepale ngn aku akn ANTI ngn pasukan ni....kalo xcaye tnyelh majoriti.....kehebatan pasukan ni sbnrnye dsbbkn pengurusnye iaitu Alex Ferguson.....org tue ni telah menaikkn nme psukan MU ni.....sriusly tnpe org tue ni mngkin MU ditakok yg lme iaitu di dvision 1.....ferguson telah mmbawe pasukan MU mmnangi mcm2 trofi.....n org tue ni telah pgg psukan ni mmg agk lame.....bpe lame 2 aku xsure lh kn sbb ni bkn team gua beb!!!hehehehe.


               ini adalah pasukan kebangsaan MALAYSIA skrg iaitu dikenali sbg HARIMAU MALAYA

aku akui yg dahulunye aku ckp2 bnci dngn pasukan kebangsaan ku sndri....aku mmpunyai sbb kerane bnci kt pasukan tanah airku sndri.....bg aku skrenye kalo korg mngikuti pasukan kebangsaan kte dulu dan skrg bnyk perbezaannye....bg aku dahulu pemain yg ade tidak mmpunyai smngat bola sepak 2 sndri....mksd aku pd zmn dulu ni bkn zmn2 mokhtar dahari ttp pd zmn2 Azman Adnan....Rusdi Suparman(yg ni pakcik aku...hehhehe sory pak long sbb mlibatkn nme pak long gak ni)..Khalid Jamlus...Nizarudin Omar.......bg aku pd zmn ni sgelintir pemain mereka skadar bermain smbil lewa....n pkare yg aku paling mnyampah bile de sstngah pemain yg dpggl utk mwakili pasukan kebangsaan mnolak tawaran 2 dsbbkn elaun yg dbrikn tidak stimpal ngn byaran yg dorg perolehi dr pasukan negeri mahupun kelab....peerrrgghhh disitu kte leh nmpak dmanekh smngt patriotik mereka????bg aku adlh satu pnghormatan trbesar skrenye mwekali pasukan kebangsaan ku sndri.....n kalo korg perasaan pd zmn 2003-2007 pasukan kebangsaan mmpnyai pemain yg same.....pe yg aku nk katekn dsini adlh pemain yg de ckp2 tue utk mewakili national team....bg aku ssbuah pasukan perlu dirombak skrenye tidak mmnangi ape2 piale utk jngke mse yg lame....ni tidak pd zmn 2 jurulatih m'sia asik mnggunekn player yg sme....kini pe yg aku lihat pasukan Malaysia telah bnyk berubah sejak due mnjak ini.....Malaysia kini adlh pasukan NO.1 di asia tenggare slepas mmnangi Suzuki Cup yg telah dilangsungkan di INDONESIA dan VIETNAM......dan pd pdngn aku Malaysia kini mmpnyai pmain pelapes yg sdie utk mnggalas tugas sbg pemain kebangsaan......

  
   "Rajagobal"die adlh watak penting yg telah mmbangunkan dan juge telah menaikkan semula name pasukan Malaysia di pentas dunie......die telah mngubah warne corak dan mutu pasukan kebangsaan kte yg sdie de.....bg aku die adlh hero MALAYA yg sbnr....aku msh mngharapkn keajaibn yg dlakukan oleh Rajagobal....sbg rakyat MALAYSIA aku sndri mngharapkn pasukan kebangsaan akn layak ke pentas Piala Dunie iaitu pentas trtggi pertndngn bola sepak....:-) walaupon sukar ttapi bg aku ia tidak mustahil skrenye ia bermule dr skrg.....dan pemain bola sepak kebangsaan yg paling aku minati adlh Safee Sali.....bg aku die adlh pnjaring gol sejati yg stkt ni pernah dilahirkn pasukan kebangsaan....ayh aku ckp style die ni brmain mirip2 arwah lagenda bola sepak kte iaitu Allahyarham Moktar Dahari.....bg aku finishing die ckp tjam......die mmpunyai deria pmbunuh bile ddpan jaring.....skrg ni Safee Sali telah berhjrah ke INDONESIA kerana telah mnerima twaran kelab bola sepak dsane...pasukan trsbot adlh Pelita Jaya....mnurut sumbe2 trtn2 smnjak Safee Sali brhjrah ke kelab 2,kelab Pelita Jaya mule dgeruni oleh pasukan2 yg laen keranenye pasukan in dahulu adlh psukan middle league dngn kate laen bukan pasukan pilihan......dan Safee Sali juge telah mnjaringkn 5 gol dr 6 prlawanan.....huhuhuhu well done myhero.....sbg peminatnya aku mndoakn kjayaan di mase akn datang......


                     die juge Malaysia pertame yg telah mmenangi Kasut Emas di kejohanan Piala AFF Suzuki

:-) cukup smpai disni shj cerita psl bola...kalo nk crite mmg xckp corum kwn....sbnrnye bnyk lagi tntng bola yg aku blom critekn....mngkin akn aku smbung nnti...hehehhe.....aku sudahi dngan kata-kata "majulh sukan utk negara"........HIDUP BOLA MAKAN BOLA N MINUM COCA COLA.....assalammualaikum.....

'SAYA JOIN BLOGLIST SNF'



kowang kena ikut syarat2 yang telah di tetapkan taw..

1 . pastikan yang kowang tu sudah FOLLOW BLOG CT..

2. buat 1 entry 'SAYA JOIN BLOGLIST SNF'

3 . then kowang copy lah BANNER ct y XSEBERAPA NK INDAH  ni kt entry tersebut SERTA LETAKKAN DI SIDEBAR BLOG kowang ye.. ( kalau xder, kne reject : D )

4 . TAG 3 owang kawan blogger kowang y KURANG DARI 150 FOLLOWER..
( pastikan owang y d tag,tahu mengenai bloglist ni )

5. tinggalkan LINK KOWANG KT tempat COMMENT oke :)

oke tu je syarat yer..

ct harap der lah yang nk join,
kalau kurang dari 50 y join
akan ct top JOM JOIN BLOGLIST SNF  ni :(


p/s : so tarikh tutp ialah pada 31 MEI 2011

terima kasih sebab menjoin kan diri anda :)

Tuesday, 3 May 2011

Angin....sampaikn salam sygku pdnye......

                                             Izinkan diri ini membisikkn kata-kata cinta padamu....  

Malam ini aku memikirkanmu lagi....
nafasku mnjadi sesak....
jantungku berdegup kencang...
nadiku berlagu sepi....
jiwaku kosong....
mataku kabur kerana air mata yg mengalir sayu...

Ingin sekali rasanya aku menjerit dipuncak gunung...
melaungkan betapa dalamnya rinduku pdmu...
melaungkan betapa gilanya cintaku pdmu...
agar kamu tahu bgaimana trseksenya....
mmendamkan perasaan bertahun lamanya...

Wahai angin bantulh aku....
sampaiknlah salam rinduku pdnya...
yg tidak pernah trucapkan....
agar dia tahu aku merinduinya disini...

Wahai sang burung...tolonglh aku....
brkicaulh dngn merdu...
supaya die tahu bait-bait cinta...
yg sudah trsusun indah buatnya....

Wahai hujan....aku berharap...
turunlh dngn grimis...
agar dia tahu betapa sunyinya aku disini...
tanpanya....

Wahai pelangi...pintaku....
bersinarlah stelah hujan lebat berlalu....
supaya dia tahu...ssnghnya aku disini....
masih brharap dihatinya....

Ya Allah...
aku mmohon....aku merayu....aku brsujud padamu....
jatuhknlh hatinya pdku...
agar aku akn mnjd halal bgnya...
agar aku bisa melewati wktu-wktu yg tersisa kini dngnnya...

Ya Allah....
sekirnya wktuku telah hbs...
aku pohon pdMu....
tolonglah simpan rhsie ini sebaik-baiknya...
kerana hnya ENGKAU shj yg tahu....
rhsia yg paling indah sumur hidupku...

Duhai pujaan hatiku syg....
mungkin kamu tidak prnah akan tahu sajak ini dicoret khas buatmu....
cuma satu yg aku mahu kau mngerti....
kamu trlalu smpurna utk aku dekati....
maafkn andai aku tidak sempurna dmatamu....
ttp mngertilah syg....
ssnghnya rasa cinta ini aku sndri tidak mungkin mncegahnye....

Angin....sampaikn salam rinduku buatnya.....