Saturday, 30 April 2011

Penulisan Yg pertamA

Salam sejahtere......

blogger???pe 2 blogger???pe yg dorg wt kt blog dorg???utk pe dorg 2lis???kpd siape....so utk mnjwb soalan2 ni aku sndri yg mncobA pe rasenye sndri adenye blog.....huh!....first of all aku sndri pown xtaw pe yg nk dtulis atau pown diluahkn stkt ni....pd mate aku blog ni ade positifnye n de ngatifnye......so trpulanglh pd mate masing2 k der2 n kak2 sklian....aku pown de pndngn aku sndri psl blog ni.....

pe yg aku nk katekn pade penulisan pertame ku ni ialah CINTA....aku sndri pown xtaw nape topik ini adlh topik pertame....utk tuan2 puan2 shbt2 dan adk2 yg sy kasihi kt lua sne utk pngetahuan saudare n saudari sy sndri dberi gelaran dr.love.....pe yg doktor sngt pown aku xtawlh kn....sblm aku mndpt gelaran dr.love ni aku dknali sbg mr.lonely haaaa pggln ni dh lame jd lagend dh kt myspace...hrp mklomlh zmn mude2 dlu mne nk taw fb.....myspace jelh pown yg famus......MALLONELY hnye dlm kenangan......

CINTA???de seorg shbtku bertanye wjud ke CINTA???pe rase CINTA 2 der????last skali kate2 die kt aku CINTA ITU TIPU!!!!dngn nada marah die ckp kt aku beb....
hey aku xleh nk mrh die balik dlm hal ni sbb aku phm....sbb aku sndri pown dh rase perit bnde2 cm ni....nk kate aku ni pro tidak lerr kn cme pe yg aku leh cte mlalui pngalamn2 aku jelh kn...ealh pngalaman mngajar kte x gtu yob.....
aku mnjwb soaln die bro...CINTA  mmg wjud bro...mmg wjud....xde CINTA xlahirnye kte kt dnie ni bro........klh der ko nk taw sngt kn pe 2 rase CINTA...pe yg ko rse skrglh CINTA....skrg ko rse PERITKN....PEDIHKN....SEDIHKN....PILUKN......itulh antre rasenye CINTA....hmmmm bro xsumenye indah bro dlm dnie ni.....CINTA xsmstinye  kte HAPPY...GILE2....rase DIAWANG-AWANGAN n ANGAU-ANGAUAN kn tp CINTA juge boleh MMBUNUHKU....dr kumpulan D'MASIV......

CINTA ITU TIPU????sng je aku ckp kt die....CINTA itu xmnipu tp SANG PECINTA yg menipu ....dlm perhubngn ni bro prlukn kesetiaan n kjujuran bro....kalo xde bnde due alalh ni alamat tiang CINTA lu hncor bro...pesanan terakhir aku kt mmber aku.........sekirenye die adlh CINTA sejati kau,ketika SiDie MENCINTAI org laen......diri kau masih mampu tersnyum dan ungkaplh yg aku turut bhagia melihat kebahgiaan dirimu........sbb ape aku ckp mcm ni....CINTA SEJATI adlh CINTA yg mmrlukan pengorbanan.... :-)ckp leh lhkn cbe kne kt btang idong aku sndri mmpu x nk snyum ni ha...hehehhe

dlm dnie PERCINTAAN ni de yg bahagie dan ade juge yg tidak....bagi aku bia aku luke di lua tp jgn luke ddlam sbb luke ddlm ni mmerlukn mase yg agk lamelh kn utk pulih..2 yg smpai de yg bercelak 2...hehehe.......smelh gak dngn diri aku....aku sndri pown xdpt lari dr mslh2 sbgini ropenye yob....suke....duke.....ketawe.....marah....sedih...perit......pedih.....sume aku dh rase....sahabatku pernah berpesan bhawe CINTAILAH SIDIA sepenuh hati tetapi awas jgn letakkn harapan trlalu tggi.....ble aku dh merase sumenye barulh aku phm pe mksd shbt aku 2.....

:-) tidak BERCINTA make tidaklh mengerti n xmerasailh ape itu NIKMAT CINTA......satu kate2 yg sy ingin tingglkan di ruangn ini ialah "becinta mmg mudah....dicinta mmg mudah....tetapi utk dicintai oleh org yg kita cintai itulh perkare yg ssh diperolehi"......
        
  Dan sy Iqmall Aziz mnyudahi penulisan pertame sy dngn "berkasih sayang adlh suatu akhlak yg mulie.Oleh itu semai dan bajailh dngan rasa kasih syg dan cinta sesame insan,lebih2 lagi kepade ALLAH yg MahaEsa kerna Allah terlalu kasihkan hmbaNya lbh drp seorg ibu mengasihi anknya" assalammualaikum....

4 comments:

  1. Wah..xsangka plak ko pun blogger gak..hehehe..dalam hati ade taman rupanya..hehehe..nice!!..hehehe :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. xdelh bang lan....bru brjinak2 je ni...hehehhe..men pkai taram je.....pape pown abg lan pnye blog stylolh...bnyk info2 yg leh dpkai...hehhehe

    ReplyDelete
  3. ni bkn pink lh jat...ni prpule dh...hehehhe....

    ReplyDelete